De bloedsinaasappel is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant rood van kleur. Elke vrucht ziet er anders uit, wat het juist zo uniek maakt. Het sap van de vrucht heeft iets weg van rode wijn, waardoor ze ook wel wijnappelsienen genoemd worden. De bloedsinaasappel heeft een friszure smaak die strakker en bitterder is dan een gewone sinaasappel.
Maar waar komt dit rode kleur nu precies vandaan? De productie van anthocyanen (zelfde stof die in rodekool voorkomt) zorgt daarvoor. Deze stof wordt actief in de vrucht als het overdag warm en zonnig is én 's nachts koud is.
Drogen
Tijdens het drogen letten we er goed op dat het vruchtvlees niet te donker wordt en de rood-roze kleur behouden blijft. Te lang of op te hoge temperatuur drogen maakt de schijfjes donker van kleur waardoor het mooie kleurenpallet verloren gaat. Zonde!
Mocktail: Virgin Velvet
Ingrediënten:
- 15 cl bloedsinaasappelsap
- 15 cl Franklin&Sons Mallorcan Tonic
- 3 cl limoensap
- 3 cl vlierbloesemsiroop
Alles samengieten in een glas gevuld met ijs en afwerken met een schijfje gedroogde bloedsinaasappel (verkrijgbaar op onze webshop!). ENJOY!