The Bloody Mary White

The Bloody Mary White

De Bloody Mary cocktail is een populaire cocktail die traditioneel bestaat uit wodka, tomatensap en verschillende kruiden en specerijen, zoals Worcestersaus, Tabasco, selderijzout en peper. Het drankje wordt vaak gegarneerd met een stengel bleekselderij, olijven of een schijfje limoen.

Bloody Mary Cocktail, gemaakt met Mary White vodka

Oorsprong

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de Bloody Mary, maar de meest gangbare is dat het werd bedacht in de jaren 1920 of 1930 in Parijs. De barman van het Harry's New York Bar in Parijs, zou de cocktail hebben bedacht door wodka en tomatensap te combineren en er verschillende kruiden aan toe te voegen. Oorspronkelijk werd de cocktail de "Bucket of Blood" genoemd vanwege zijn bloederige kleur, maar later werd de naam veranderd in Bloody Mary.

Er zijn ook verschillende variaties van de Bloody Mary, zoals de "Bloody Caesar" die in Canada wordt geserveerd en tomatensap combineert met Clamato-sap (een mengsel van tomatensap en clam juice), en de "Red Snapper" die in het Verenigd Koninkrijk wordt geserveerd en gin gebruikt in plaats van wodka.

Anti-kater

Een ander leuk weetje over de Bloody Mary is dat het wordt beschouwd als een remedie tegen een kater vanwege de combinatie van tomatensap en kruiden die het lichaam helpen hydrateren en elektrolyten aanvullen die verloren zijn gegaan door het drinken van alcohol. Haal de ingrediënten alvast in huis en wees voorbereid voor je volgende kater! 

Recept 

Bloody Mary cocktail met Mary White vodka, selder en limoengarnituur

  • 5 cl Mary White vodka - te koop op onze website!
  • 15 - 20 cl tomatensap
  • 3 scheutjes tabasco - naar eigen smaak
  • 2 scheutjes worcestersaus
  • Scheutje citroensap 
  • Snuifje peper
  • Snuifje selderijzout
  • Takje verse selder en gedroogd limoenschijfje voor afwerking - limoenschijfjes te koop op onze website! 

 

Terug naar blog